Καρπός
Καρπός
Οι ελιές συλλέγονται με τα χέρια ή με τίναγμα του δένδρου με ραβδισμό από ιδιόκτητα κτήματα
Παραγωγή
Παραγωγή
Το λάδι παράγεται σε ιδιόκτητο ελαιοτριβείο με όλες τις πιστοποιήσεις και αρκετούς ελέγχους ποιότητας
Συσκευασία
Συσκευασία
Συσκευάζεται με πολύ φροντίδα και μετά από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και πιστοποιήσεις ISO
Παράδοση
Παράδοση
Αποστέλλεται σε 3-4 μέρες και απολαμβάνετε υψηλής ποιότητας Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Stalida
Category Banner

ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΜΑΣ

ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Category Banner

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 5L τενεκές
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

STALIDA Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 5L τενεκές

62,00€
STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3L τενεκές
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

STALIDA Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3L τενεκές

39,80€
STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 50ML γυαλί
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

STALIDA Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 50ML γυαλί

2,20€
STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 100ML γυαλί STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 100ML γυαλί
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

STALIDA Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 100ML γυαλί

3,40€
STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1L γυαλί STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1L γυαλί
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

STALIDA Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1L γυαλί

15,00€
STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1L μεταλλικό STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1L μεταλλικό
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

STALIDA Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1L μεταλλικό

15,00€
STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 250ΜL γυαλί STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 250ΜL γυαλί
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

STALIDA Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 250ΜL γυαλί

5,00€
STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 500ΜL γυαλί STALIDA  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 500ΜL γυαλί
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

STALIDA Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 500ΜL γυαλί

8,80€
Τελευταία Νέα
Παραγωγή και επεξεργασία του ελαιολάδου
21 May

Παραγωγή και επεξεργασία του ελαιολάδου

Οι ελιές συλλέγονται με τα χέρια ή με τίναγμα του δένδρου με ραβδισμό ή με μηχανήματα. Μετά τη συλλογή ο καρπός μεταφέρεται το συντομότερο στο ελαιοτριβείο (ή αλλιώς ελαιουργείο, κοινώς λιοτρίβι, "λουτριβιό" ή φάμπρικα) ώστε να αποφευχθεί η ζύμωση και η ανάπτυξη μούχλας που υποβαθμίζει την ποιότητα του ελαιολάδου. Στα ελαιουργεία η επεξεργασία αρχίζει με το ζύγισμα, τον διαχωρισμό και το πλύσιμο των ελιών. Οι ελιές, που έχουν τοποθετηθεί σε τελάρα ή σάκκους, μεταφέρονται με αναβατόρια σε μια μεγάλη λεκάνη η οποία βρίσκεται σε ένα ύψωμα του ελαιουργείου. Από εκεί πέφτουν με χοανοειδείς αγωγούς σε θραυστήρες ή μυλόλιθους. Ακολουθεί η μάλαξη του πολτού της ελιάς, με ανάδευση επί μισή ή μία ώρα σε συσκευές που λέγονται "μαλακτήρες". Εκεί μπορεί να γίνεται και θέρμανση της ελαιόμαζας για να βελτιωθεί η απόδοση σε λάδι. Για καλής ποιότητας...

Διαβάστε περισσότερα
Στην κορυφή των ελληνικών εξαγωγών το λάδι και η ελιά
14 May

Στην κορυφή των ελληνικών εξαγωγών το λάδι και η ελιά

Νομοθετικές ρυθμίσεις με μακροπρόθεσμη διάρκεια για να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών, κυρίως μεσαίων, επιχειρήσεων προτείνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και χαρακτηρίζει πολύ θετική την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση βιομηχανικών περιοχών, που θα εξασφαλίσουν κανόνες στην ανάπτυξη των επενδύσεων και θα μειώσουν τη σημερινή γραφειοκρατία. «Η ενίσχυση της εξωστρέφειας αποτελεί βασική στρατηγική επιλογή για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου», τόνισε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος παρατήρησε ότι «η εξωστρέφεια λειτούργησε γα πολλές επιχειρήσεις ως αντίδοτο απέναντι στις συνέπειες της ύφεσης και της κάθετης πτώσης της εγχώριας ζήτησης». Στη χθεσινή εκδήλωση του ΕΒΕΑ, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, παρουσιάστηκε η μελέτη που εκπόνησε ο διεθνής...

Διαβάστε περισσότερα
Βέροια: Στους πρόποδες του Βερμίου Όρους
10 Apr

Βέροια: Στους πρόποδες του Βερμίου Όρους

9 + 1 προτάσεις, γιατί αξίζει να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της Ημαθίας, στην Κεντρική Μακεδονία, που την αποκαλούν και «Μικρή Ιερουσαλήμ». 1.ΑΙΓΕΣ Η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων, με τα Βασιλικά Ανάκτορα, τους Βασιλικούς Τάφους των Μακεδόνων, την Χρυσή Λάρνακα του Βασιλιά Φίλιππου Β’ κ.ά. Συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, από το 1996. Οι Αιγές βρίσκονται στη Βεργίνα, 8 χλμ. νοτιαοανατολικά της Βέροιας  και το μουσείο (τηλ. 23310 92347, www.aigai.gr) λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη – Κυριακή 08.00 – 20.00, Τρίτη 12.00 – 20.00. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ (ολόκληρο), 6 ευρώ (μειωμένο).  2.ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ Από τα σημαντικότερα βυζαντινά κέντρα στη Μακεδονία, από τον 11ο έως τον 14οαιώνα, η Βέροια, έχει το προσωνύμιο «Μικρή Ιερουσαλήμ», και όχι άδικα, αφού στο κέντρο της πόλης, διασώζονται 48 βυζαντινές...

Διαβάστε περισσότερα
Δείτε 9 πολύ σοβαρούς λόγους να πίνετε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι κάθε πρωί.
20 Feb

Δείτε 9 πολύ σοβαρούς λόγους να πίνετε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι κάθε πρωί.

Το ελαιόλαδο περιέχει πολλά μακροθρεπτικά συστατικά, λιπαρά οξέα και βιταμίνες. Είναι ένα πολύτιμο προϊόν για την υγεία μας. Σας κάναμε μια λίστα με τους πιο πειστικούς λόγους για να πιείτε το ελαιόλαδο. Απλά πάρτε ένα κουτάλι σούπας με άδειο στομάχι. Και στο τέλος του άρθρου, υπάρχει μια επιπλέον πρόταση που θα φανεί χρήσιμη σε κάθε γυναίκα! 9. Για να θεραπεύσετε το παχύ έντερο Το ελαιόλαδο προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που οδηγούν σε καρκίνο. Βελτιώνει επίσης τη βατότητα του παχέος εντέρου και παρέχει ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. 8. Για να αποκτήσετε καλύτερο δέρμα, μαλλιά, νύχια και οστά Το ελαιόλαδο είναι επίσης επωφελές για το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Μαλακώνει, επισκευάζει, θρέφει, ενυδατώνει και προάγει την ανάπτυξη των νυχιών και των τριχών. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν μάσκα για τα μαλλιά ή το δέρμα, αλλά το...

Διαβάστε περισσότερα
Tηγάνισμα με λάδι: Τι ισχύει με το ελαιόλαδο και τα άλλα λάδια – Ποια να προσέχετε
04 Feb

Tηγάνισμα με λάδι: Τι ισχύει με το ελαιόλαδο και τα άλλα λάδια – Ποια να προσέχετε

Όταν μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία (όπως το τηγάνισμα) πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια που είναι σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα. Όταν τα λάδια υφίστανται οξείδωση, αντιδρούν με το οξυγόνο για να σχηματίσουν ελεύθερες ρίζες και επιβλαβείς ενώσεις, που σίγουρα δεν πρέπει να καταναλώνετε. Όταν σκέφτεστε ποιο λάδι για τηγάνισμα να επιλέξετε, ο πιο σημαντικός παράγοντας στον καθορισμό της αντίστασης του κάθε ελαίου στην οξείδωση και την τάγγιση, τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ο σχετικός βαθμός κορεσμού των λιπαρών οξέων σε αυτό. Τα κορεσμένα λιπαρά έχουν μόνο απλούς δεσμούς στα μόρια των λιπαρών οξέων: τα μονοακόρεστα λίπη έχουν ένα διπλό δεσμό και τα πολυακόρεστα λίπη έχουν δύο ή περισσότερους. Είναι αυτοί ακριβώς οι διπλοί δεσμοί που αντιδρούν χημικά και είναι ευαίσθητοι στην θερμότητα. Τα κορεσμένα και τα...

Διαβάστε περισσότερα
Ελαιόλαδο: Τα οφέλη του για Υγεία & Ομορφιά!
25 Jan

Ελαιόλαδο: Τα οφέλη του για Υγεία & Ομορφιά!

Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέραπροκειμένου να απολαύσουμε τα παρακάτω οφέλη: – Μικρότερος κίνδυνος καρκίνου: Η μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα φάνηκε να συνδέεται με 62% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες σε διάστημα εξαετίας. – Λιγότερες ρυτίδες: Τουλάχιστον δύο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο την ημέρα συνδέονται με λιγότερο εμφανή σημάδια της γήρανσης. – Χαμηλότερη πίεση: Πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υγιείς ενήλικες. – Ταχύτερη απώλεια βάρους: Το ελαιόλαδο συμβάλλει στην απελευθέρωση ορμονών που προωθούν το αίσθημα του κορεσμού, ώστε να καταναλώνονται λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα. – Μικρότερος...

Διαβάστε περισσότερα
Τί είναι το αγουρέλαιο και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;
08 Jan

Τί είναι το αγουρέλαιο και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;

Το αγουρέλαιο είναι το ελαιόλαδο που παράγεται από άγουρο καρπό ελιάς. Ανήκει στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και είναι το λάδι που προκύπτει από τη σύνθλιψη των ελαιών που δεν έχουν ακόμη ρυτιδωθεί και διατηρούν το πράσινο χρώμα τους. Οι ελιές συλλέγονται μέσα στον Οκτώβριο με το χέρι και η επεξεργασία τους γίνεται άμεσα. Το όμορφο, λαμπερό πράσινο χρώμα του αγουρέλαιου οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου καρπού, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το άγουρο λάδι έχει επίσης βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Η γεύση του είναι πιο πικρή από αυτή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, και αρκετά πικάντικη, με έντονα φρουτώδη στοιχεία από τα αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς. Το αγουρέλαιο το χρησιμοποιούμε ωμό, για να...

Διαβάστε περισσότερα
Εκπαιδευτική επισκέψή του Δημοτικού Σχολείου Νικομήδειας - Λυκογιάννης στο Ελαιοτριβείο Stalida
07 Nov

Εκπαιδευτική επισκέψή του Δημοτικού Σχολείου Νικομήδειας - Λυκογιάννης στο Ελαιοτριβείο Stalida

Την Τετάρτη 31/10/2018, οι μαθητές του Δημοτικού Νικομήδειας - Λυκογιάννης - Λαζοχωρίου - Ταγαροχωρίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελαιοτριβείο του Νταμπώση Ιωάννη στην Κουλούρα Ημαθίας. Σκοπός της εκπαιδευτικής μας δράσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα στάδια  παραγωγής ενός τόσο πολύτιμου προϊόντος της καθημερινής μας  διατροφής και της πατρίδας μας το ελαιόλαδο. Ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής και γνώρισαν από κοντά όλα τα στάδια επεξεργασίας της ελιάς (παραλαβή ελαιόκαρπων-αποφύλλωση-πλύσιμο καρπών-σπάσιμο και άλεση-φυγοκέντριση-παραλαβή ελαιολάδου από την ελαιοζύμη-τελικός διαχωρισμός και καθαρισμός του ελαιολάδου-τυποποίηση)μέχρι το τελικό προϊόν και την τυποποίησή του. Τέλος γεύτηκαν το ελαιολάδο και διαπίστωσαν το ιδιαίτερο άρωμά του.

Διαβάστε περισσότερα
Η νέα νομοθεσία για την διάθεση του ελαιολάδου στους χώρους μαζικής εστίασης
29 Oct

Η νέα νομοθεσία για την διάθεση του ελαιολάδου στους χώρους μαζικής εστίασης

Πρόστιμα περιμένουν τα εστιατόρια εκείνα που δεν θα συμμορφωθούν με την οδηγία του Υπουργείου Ανάπτυξης που προβλέπει την χρήση σε σφραγισμένη, μη επαναγεμιζόμενη συσκευασία για το ελαιόλαδο που προορίζεται για χρήση από τους καταναλωτές στους χώρους μαζικής εστίασης. Στην πρόσφατη Υπουργική (Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) ) Απόφαση 91354/ 24 Αυγούστου 2017, ΦΕΚ Β’ 2983/ 30.8.2017, σχετικά με τους Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. προβλέπονται τα κάτωθι: Παράγραφος 4: Από την 1-1-2018, το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα των καταστημάτων του άρθρου 69 της παρούσας, πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης που, θα διατίθενται από το κατάστημα και θα φέρουν τις...

Διαβάστε περισσότερα
Ελαιόλαδο και Υγεία: Από τα καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι την οπτική μνήμη και την ευφράδεια
24 Aug

Ελαιόλαδο και Υγεία: Από τα καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι την οπτική μνήμη και την ευφράδεια

Το Ελαιόλαδο, ο χυμός της ελιάς είναι το έλαιο που λαμβάνεται από τους καρπούς του ελαιόδεντρου με μηχανικά μέσα και με φυσική επεξεργασία. Είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, που μπορεί να καταναλωθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής του. Αφομοιώνεται από τον οργανισμό κατά 98% ενώ αποδίδει τον ίδιο αριθμό θερμίδων με όλα τα άλλα φυτικά έλαια που είναι 9,3 ανά γραμμάριο. Αποτελεί τη βασική πηγή λιπαρών στη Μεσογειακή Διατροφή. Όπως όλα τα λιπαρά φυτικής προέλευσης περιέχει περισσότερα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και θεωρείται φιλικό, για τον οργανισμό και την υγεία, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη. Η σύνθεση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα ζωικά λιπαρά που περιέχουν μεγάλο αριθμό κορεσμένων λιπαρών οξέων και χοληστερίνης και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία και τον οργανισμό. Το ελαιόλαδο...

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξτε τη λίστα για αποθήκευση

Αποθήκευση

CLose menu